Skip to content

Výběr ze svatebních sezón

Dávno před naplněním snu o vlastní cukrárně jsem si svatební dorty zamilovala. Jsou pro mě vrcholem cukrářského zdobení a tak s sebou každý nese, kromě kvalitních surovin, svůj vlastní příběh. Od otevření cukrárny jich se mnou cukrářky vytvořily stovky, přesto si každý pamatuji jako jedinečný výrobek, protože k němu, jako k „sladké tečce“ výjimečného svatebního dne, přistupujeme.

Sešly jsme se tedy společně a zavzpomínaly nad fotogalerií, kterou jsme postupně sesbíraly, ať vlastními silami nebo od spokojených nevěst. Z posledních pěti let jsme vybraly následující svatební dorty, jedinečné použitou technikou, kterou jsme se na nich mnohdy učily, oblíbeností nebo mnohdy dobrodružným putováním za hranice Brna a okolí.

Dortů a k nim svatebních cukroví, které nám utkvěly v paměti je samozřejmě mnohem více a stejně jako jsme rády vyráběly ty minulé, těšíme se na ty budoucí, vytvořené dle přání nevěsty a ženicha. 

Dort Šárka

Název tohoto dortu je po krásné nevěstě z Hrušovan u Brna. Je to (zatím) jediný dort, kterým jsem pojmenovaly po konkrétní osobě. Utkví v paměti svojí jednoduchostí, čistotou a eleganci. Od prvního upečení se zařadil mezi nejžádanější svatební dorty naší cukrárny. Každé jeho provedení je ovšem jiné – liší se zvolené barvy stuhy nebo štrasy s různými motivy (iniciály novomanželů, srdce, snubní prsteny, štrasový pás namísto stuhy atd.).

Dort Šárka


NAKED CAKE (neboli Naháč)

Na fotografii můžete vidět jeden z našich prvních „naked cake“. Nevěsta ze Sobotovic přišla s jasnou představou, které jsme se snažily maximálně přiblížit. Náročnost tohoto typu dortů spočívá v dodržení vysoké kvality surovin a čerstvosti ovoce. V letošní sezóně se jedná o jeden z nejžádanějších dortů. 


Čokoládovo – marcipánová výzva

Náročnost dortu spočívala v propojení dvou velmi odlišných stylů zdobení – čokolády a marcipánu. Podařilo se, oba cukrářské protipóly spolu držely a tvořily působivý komplet. Trošku jako spojovat svět muže a ženy, černé a bílé…co myslíte? Dort se následně vezl až na zámek ve Křtinách u Brna.


Ručně malovaný svatební dort

Dort vznikl přesně dle návrhu, který si přinesla sama nevěsta. Potažený  byl pravým marcipánem, dozdobován ručně malovanou krajkou. Zdobné detaily na dortu odrážely prvky svatebního oznámení. 


Krajkový dort v barvě hostiny

Přání nevěsty bylo dodržení žluto – bílé kombinace. Podstatné bylo zachytit správný odstín, tak aby korespondoval se zdobením na hostině. Každé patro dortu bylo navíc s jiným korpusem a náplní. Dort byl výjimečný také jedlou krajkou pečenou našimi cukrářkami.

 

 

Co na výběr říkáte? Podělte se s námi o názor v komentářích. 

Back To Top